Wie is Rob Memel?

"Tijd voor Kwaliteit"

Rob Memel is rijksgediplomeerd klokkenmaker en restaurator voor alle type klokken.

Van jongs af aan ben ik met techniek bezig geweest. Het sleutelen aan brommers en restaureren van oldtimers waren als tiener grote hobby’s. Mijn vader reed in de jaren 70 regelmatig naar Frankrijk om antiek te zoeken voor de verkoop. Klokken heb ik dan ook regelmatig voorbij zien komen. Op een gegeven moment had mijn vader een bescheiden klokkenwinkel in het centrum van Haarlem. Mijn interesse voor uurwerken was gewekt.

Een opleiding aan een vakschool was dan ook een logische stap. De 4-jarige opleiding uurwerktechniek van de Christiaan Huijgensschool in Rotterdam stond in die tijd zeer goed aangeschreven en dat werd dan ook mijn keuze. Na afronding van de opleiding heb ik een aantal jaren gewerkt bij een restaurator van antieke klokken. Sinds 2008 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer onder de naam “ de Klokkenmaker van Heemstede”. Mijn klantenkring is nog steeds groeiende, ook  internationaal.

“Tijd voor kwaliteit” staat voor vakmanschap, service en betrouwbaarheid.