Zeldzame Seiko Diabolo TTZ-114 space age klok

Omschrijving

Het ontwerp van deze buro/tafelklok is overduidelijk geïnspireerd op het ruimtevaarttijdperk ofwel space age. Eind jaren 60 en begin jaren 70 zetten kunstenaars “ruimte” in om hun kunstvoorwerpen tot stand te laten komen. Mode, architectuur en kunstvoorwerpen  werden gekenmerkt door gebruik van de kleuren wit en zilver, weerkaatsende oppervlakken en coconachtige en futuristische vormen. Ook Seiko heeft bij de vervaardiging van deze klok van deze stroming gebruikt gemaakt.

Zo ook dit prachtige en weinig voorkomende model Diabolo of de TTZ-114.  Het zwart en wit kunststof van de voet en de kast contrasteert zeer fraai. De wijzerplaat heeft bijzonder geknikte wijzers die in de ruimte lijken te verdwijnen. Het uurwerk wordt door een batterij aangestuurd en heeft een balans en is de voorloper van het quartz uurwerk zoals wij dat nu kennen van de polshorloges en klokken. In een speciaal vakje in het uurwerk zit nog het originele schroevendraaiertje om het uurwerk af te regelen. De klok is in een mooie staat met minimale gebruikssporen.

De klok heb ik werkend aangeschaft en functioneert prima. Het uurwerk heb ik niet gereviseerd en daarmee kan ik de klok voor een nette prijs aanbieden.

Details
Hoogte: 20 cm
Breedte: 14 cm
Jaartal: ong. 1970
Oorsprong: Japan
Prijs: € 450,00 , geen garantie.

 

 

 

 

abcabcabc